JOTA / JOTI 2015

Vår första JOTA / JOTI

Under lördagen 16/10 2015 genomförde Husie-Hohögs Scoutkår JOTA / JOTI 2015 för första gången.Ansvarig för evenemanget var Johan Engdahl SM7I med stöd av Christoffer Kempengren och Linda Norén. Fram till ca 14-tiden hade vi även stor hjälp av ledarna från Äventyraravdelningen, Pär Lindström, Ida Lilje, Lina Svensson och Philip Cording.

Totalt 31 scouter besökte oss under lördagen från samtliga avdelningar.Aktiviteterna som erbjöds var:
  • Amatörradiokontakt med scouter runt om i världen, både mha Amatörradio och Internet.
  • Radiopeljorientering (RPO) öven kallat rävjakt. Tre rävar var utplacerade.
  • Telegrafiträning. Scouterna fick lära sig att bl.a. telegrafera sitt eget namn.
  • Blindbock genom hinderbana mha radio.
  • Geocaching

Alla aktiviteter var välbesökta och omtyckta. Pär byggde en mycket fin hinderbana med hjälp av Utmanarna Mattias och Ebba, vilka höll i hinderbanan under dagen.

Rävjakten sattes upp av Christoffer och Philip och var mycket bra genomtänkt och placerad.

Lunchen sköttes med Christoffer i ledningen och Pär som assistent. Flera fina pizzor med tillhörande sallad gjordes. Mycket uppskattat !

Fika serverades på eftermiddagen och frukt fanns tillgängligt hela tiden.

Totalt gjordes ett dryga 20 tal verifierade kontakter med scouter och icke-scouter under lördagen via radio såväl som Internet. Utöver detta gjordes uppskattningsvis ytterligare ett 20 tal ej verifierade kontakter.

Huvuddelen av kontakterna gjordes inom Europa, men även Asien, USA, Australien och Nya Zealand.

Det finns en världskarta på väggen utanför köket, in mot gamla Husies samlingsrum. Där är våra kontakter markerade med blå knappnålar.

Vi frångick vårt tidsschema något och anpassade oss efter scouternas önskemål snarare än specifika tider, vilket fungerade väl med Geocaching och Rävjakt, men inte med telegrafiträningen då de som körde radio behövde mycket hjälp och då blev det inte möjligt att avdela en ledare för telegrafi.

Vi hade fyra radioanläggningar igång och en Internetstation. Mycket spring mellan dessa.

Tre lag tävlade i rävjakt enligt nedan resultat:

1:a plats Spårarna med 3/3 rävar
2:a plats Äventyrarna med 2/3 rävar
3:e plats Upptäckarna med 1/3 rävar

QSO JOTA 16/10 2015
Time     Band Call Name QTH OP
10.00  2 IRLP K6??? Nick California, USA Gabriel m.fl
10.40  2 IRLP VK5??? Adelaide, Australia ?
11.30  20 HF TM300SK Patrick Chatillon, France Johan
11.43  Scoutlink Albin Skellefteå ?
11.50  2 DSTAR SM0NEK Lars-O Segeltorp, Sweden Gabriel m.fl
12.10  20 HF HB9S Tom Kandersteg, Switzerland Ebba, Johan
13.45  2 DSTAR SM6HCX Lasse Landvetter, Sweden Viggo m.fl
13.55  2 DSTAR SM0POH Stefan Huddinge, Sweden Viggo m.fl
13.57  40 HF LA6JAM Tomas Valby, Norway Johan
14.00  2 IRLP ZL2JOTA Olley Wellington, New Zealand Johan
14.05  2 DSTAR SA5BUM Cristian Torshälla, Sweden Viggo m.fl
14.10  40 HF DN2MP Jan Reicherthausen, Germany Johan
14.12  2 DSTAR SK7HO Kennet Skåningsboda, Sweden Carl, Johan
15.10  20 HF IQ1OV/1 Umberto    Ovada, Italy Lisa, Johan
15.30  20 HF F4FCE/P Peter Sully,France Chrisse, Johan
16.05  17 HF EI7JK Dave Kerry,Ireland Lisa, Johan

ScoutlinkNetherlands
ScoutlinkNorway
ScoutlinkMalaysia
ScoutlinkGreat Brittain
ScoutlinkSerbia

Totalt samlade vi in 8 JID koder som har lämnats in centralt.

Lite bilder från evenemanget.

IMG_1340 IMG_1339 IMG_1338 IMG_1337 IMG_1336