‘Life on Land: United Nations Sustainable Development Goal 15′

‘Life on Land: United Nations Sustainable Development Goal 15′ är årets tema för JOTA / JOTI 2018.

Detta handlar om att skydda, återställa och främja hållbar användning av markbundna ekosystem, hållbart hantera skogar, bekämpa ökenspridning och stoppa och omvända nedbrytning av marken och stoppa förlusten av biologisk mångfald.

År 2008 lanserade World Scout Movement (WOSM) World Scout Environment Programmet. Sedan dess har scouter över hela världen genomfört tusentals miljörelaterade projekt och tjänat World Scout Environment Badge.

Tio år senare förnyade WOSM och FN Environment vid sitt 9:e sammanträde i World Urban Forum i Kuala Lumpur sitt partnerskap. WOSM: s generalsekreterare, Ahmed Alhendawi sade:

”World Scoutings fokus på miljön speglar inte bara rörelsens egna värderingar och dess mål att skapa aktiva medborgare utan också sitt engagemang för målen för hållbar utveckling och att stärka vårt World Scout Environment Program för att skapa större inverkan.”